par gifter sig istället för att vara sambo

Så här länge behöver du spara kvitton

Det är lätt att vilja spara för mycket. Kvitton på mat och andra förbrukningsvaror kan nästan alltid kastas direkt. För andra viktiga papper beror det lite på. Vi listar några övergripande tider att förhålla sig till.

Läs mer >

par gifter sig istället för att vara sambo

Gift eller sambo - det här är skillnaderna

Det är givetvis upp till var och en att bestämma om man ska gifta sig eller inte. Men det är bra att känna till att det faktiskt är ganska stora skillnader i jämförelse med att vara sambo. Skillnader som påverkar både ekonomin och samlivet. Vi reder ut vem som äger vad och vem som får ärva.

Läs mer >

barn lär sig om pengar

Så lär du dina barn att hantera pengar

Allt fler unga får problem med ekonomin och hamnar i skuldfällan alldeles i onödan. Men med lek och gradvis ansvar redan från början kan du få barnen engagerade i familjens ekonomi. Och samtidigt ge värdefulla verktyg till att klara vuxenlivet.

Läs mer >

Kvinna hyr bostad

Hyra eller äga bostad?

När det är dags att skaffa nytt boende är valen många. Vi går igenom alternativen och ger dig vägledning.

Läs mer >

man renoverar utan problem

Så slipper du strul med renoveringen

År efter år fortsätter hantverkstjänster att ställa till problem för konsumenter. Vi ger dig 8 tips som hjälper dig att undvika problem när du anlitar en hantverkare.

Läs mer >

tips deklaration

Tips inför deklarationen

För de flesta privatpersoner är deklarationen en ganska enkel historia. Bara att kontrollera siffrorna, skriva under och skicka in. Allra enklast på datorn eller i telefonen förstås. Men vi på Ikano Bank vill ändå ge några tips på vägen.

Läs mer >

mall bilköp

Kontraktsmall för bilköp

Om du ska köpa en begagnad bil kan vi hjälpa dig med mer än bara lånet. Ladda ner vår kontraktsmall för köp av bil mellan privatpersoner så har du kommit en bra bit på vägen mot en tryggare affär.

Läs mer >

gratis bilder

Här hittar du snygga bilder, gratis!

Allt bra kostar inte pengar. Behöver du snygga bilder till en blogg, ett projekt eller vad som helst. Då är Unsplash.com ett bra ställe. På Unsplash hittar du bilder som är gratis att använda, hur du vill. Bilderna är tagna av fotografer som vill dela med sig av sina bilder till allmänhetens nytta. T.ex. den här katten som kelar med en hund, gulligt värre!

Läs mer >

hur mycket klarar du att låna

Hur mycket klarar du att låna?

Ibland vill man låna pengar för att kunna köpa något nu istället för senare. Men hur ska du veta hur stort lån du verkligen klarar av? Så här tar du reda på det.

Läs mer >

Handla julklappar säkert bakgrund

Så handlar du julklappar tryggt på nätet

Om du som många andra kommer handla julklappar på nätet i år finns det flera saker som är bra att tänka på. Vi har satt ihop en lista som hjälper dig att behålla julefriden när du e-handlar.

Läs mer >

saffransostkaka

Så här gör du en välsmakande present till fars dag som inte kostar skjortan.

På söndag firar vi fars dag. Om du inte vet hur du ska uppvakta din pappa bjuder vi här på ett välsmakande tips som är enkelt, billigt och garanterat uppskattat.

Läs mer >

Därför är det bra att du amorterar på ditt bolån.

Love Sootalu jobbar med användarupplevelsen på Ikanobank.se som UX-designer. Han är till vardags ingen ekonom men har precis som många andra ett bolån att betala av varje månad. Vi frågade Love om hans syn på amortering av bolån och strängare krav på amortering.
Läs mer >Rikare Vardag

Välkommen!
Här delar vi på Ikano Bank med oss av tips och inspiration kring ekonomi i vardagen. Vardagsekonomin kan vara lite trist och krånglig ibland. Vi vill hjälpa och inspirera dig till en sundare ekonomi på ett enkelt och underhållande sätt.

Gör dit liv enklare med påhittiga lifehacks!

Mer från rikare vardag...

Ta betalt av barn som bor hemma

FAMILJEEKONOMEN
Se video >

Nu behöver du inte komma ihåg alla dina lösenord längre

NÄTSÄKERHET
Läs mer >

Fridas Studenttips

LIVETS OLIKA FASER
Läs mer >

Stressa inte!

FÖRSTA BOSTADEN
Läs mer >

Balkongtips

TRÄDGÅRDEN
Läs mer >

Vad vill du läsa om?

Vi vill lyfta ämnen som inspirerar och känns relevanta för dig. Därför är dina synpunkter och förslag viktiga för oss.

Vad vill du helst läsa eller höra mer om? Kom gärna med förslag! Maila till jonas.wimmerstrom@ikano.se

Teman

TRÄDGÅRDEN
Besök >
FÖRSTA BOSTADEN
Besök >
LIVETS FASER
Besök >