15 februari 2016

5 saker du kan göra med barnen på sportlovet utan att resa bort

Barn leker i snön

Det går utmärkt att ha ett mysigt sportlov med barnen utan att lägga massa pengar på en resa. Vi pratade med Jenny Forsberg, grundare till sajten barnsemester.se, om hennes bästa tips.

Barnsemester.se samlar erbjudanden, artiklar och nyttig information för barnfamiljer som letar efter semesterresor.

Läs böcker

Barnsemester.se samlar erbjudanden, artiklar och nyttig information för barnfamiljer som letar efter semesterresor. Lässtund med barnen Är ni lediga hela veckan så låna hem och läs (minst) en bok om dagen. Kryp upp i soffan tillsammans med barnen och kör sagostund. Själva besöket på biblioteket kan också vara en härlig upplevelse. Ofta finns där lekrum för de små barnen och för större barn anordnas ofta pyssel och andra aktiviteter under loven.

Bio hemma

Sportlovsbio anordnas på massor av orter runt om i landet. Det brukar vara barnfilmer mitt på dagen och ofta för en billigare peng än vanligt. Budgetalternativet är att anordna biomys hemma. Dra ner persiennerna, släck lampan och lyxa till det med popcorn och god dricka mitt i veckan.

Lek och bus utomhus

Om vädret tillåter är såklart pulkaåkning och snölekar en given aktivitet på sportlovet. För familjer som föredrar inomhusbus så har alla landets lekland öppet och många av dem anordnar extra aktiviteter på sportlovet. Tonårsfamiljer kan testa laserdome, äventyrshus, gokart eller femkamp. En heldag på närmsta äventyrsbad är också en sportlovsklassiker.

Djurpark, akvarium etcetera

Många av våra svenska djurparker har öppet året om alternativt extraöppet under sportlovet. Detsamma gäller för alla tropikarium och akvarium. Eller varför inte passa på att stilla nyfikenheten på ett Science Center eller planera in ett besök på museum? Från och med den 1 februari i år blev det fri entré på flera av statens museer. Bland annat Nationalmuseum och Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Läs mer om vilka museer som infört gratis inträde

Kommunens sportlovsaktiviteter

Kommunerna runt om i landet erbjuder tillsammans med olika föreningar ett stort utbud av aktiviteter för dig som är ledig. De brukar dela ut en broschyr med aktiviteter och öppettider till barnen i skolan. Vissa lokaltidningar skickar även med den som bilaga. Ibland finns den även med på kommunens hemsida. Exempel på roliga sportlovsaktiviteter som anordnas runt om i landet i år är barnteater, konstskola och skridskoåkning. Tips: Har ni bil och kan köra en bit så kika både på er kommun och grannkommunens webbsidor!

Jenny Forsberg driver sajten barnsemester.se som samlar erbjudanden, artiklar och nyttig information för barnfamiljer som letar efter semesterresor.

Ikano Bank

Gör det billigare




 

Välj om du vill skriva under med Mobilt BankID eller BankID på datorn

Läs igenom

Vi förstår att du bara vill bli klar, men du måste läsa följande dokument innan du kan skriva under din ansökan.
OBS. Öppnas i nytt fönster

Skriv under

Öppna BankID appen i din mobil eller surfplatta och knappa in din kod

Nu har du skrivit under!

    Vi behöver din medsökandes underskrift

    Välj hur du vill skriva under.

    Håll sökorden enkla. Du kan använd flera ord för att förfina din sökning.

    Om du inte hittar det du söker kan du prova att skriva nya sökord i sökfältet.